Referat: Mälarhöjdens IK Fotboll 1 - AIK FF 2

Vi gick in i matchen med några enkla ledstjärnor:
1) Alla ska vilja ha boll hela tiden och kräva bollen så det hörs
2) Ha en tanke vad vi vill göra med bollen innnan vi får den
3) Släppa bollen till enkla alternativ och på så sätt få högt bolltempo

Detta utförde väldigt bra hela matchen igenom och första halvlek hade vi ett bra spelövertag och skapade 7-8 (!) FRILÄGEN och ytterligare några lägen. Vi förvaltar inte lägerna tillräckligt bra och i halvlek står det 1-1.

I halvlek bestämmer vi oss för att fortsätta anfallspelet samt justera pressen på offensiv planhalva och så är vi övertygade om att målen kommer. AIK har dock bestämt sig för att tokköra första 5 minutrarna och de gav utdelning, de bryter bollen på halvplan och sedan spelar de 1 touch nästan hela vägen fram och gör mål, TVÅ GÅNGER! Sedan höjer vi vår nivå igen och för spelet och vår justerade press gör att de sällan klarar av att göra uppspel och vinner vi boll snabbt. Vi har flera bra lägen, men lyckas även denna halvlek bara göra ett mål och i slutet av matchen vid ställning 2-4 försöker vi gå för att komma ikapp och AIK kan kontra in 2-5, 2-6 oh 2-7.

Riktigt sur förlust då alla spelarna kände att vi hade matchen i egna händer hela tiden och det hade varit skönt att klämma dit AIK. Vi tar med oss att vi uppfyllde alla tre ledstjärnorna, att vi gjorde en jättebra match samt hur långt vi kommit i spelet om vi jämför med när vi mötte AIK i våras.